1396/05/22

کارگاه آموزشی کنترل بیماری قارچی آفلاتوکسین


کارگاه آموزشی ترویجی کنترل بیماری قارچی آفلاتوکسین در سالن اجتماعات مرکز جهاد کشاورزی کویرات با حضور بیست نفر از اعضای کانون یادگیری پسته شهرستان برگزار گردید.
با توجه به نزدیک شدن برداشت پسته در باغات شهرستان (شهریور ماه) کارگاه آموزشی ترویجی تحت عنوان کنترل بیماری قارچی آفلاتوکسین در سالن اجتماعات مرکز جهاد کشاورزی کویرات با حضور بیست نفر از اعضای کانون یادگیری پسته شهرستان برگزار گردید.در این کارگاه آموزشی که با تدریس آقای مهندس حسن باغ شیخی مسئول حفظ نباتات شهرستان تشگیل گردید در خصوص راهکارهای کنترل بیماری در مراحل احداث باغ ، داشت ، برداشت، فراوری و انبارداری را برشمرد.از آنجاییکه شهرستان آران و بیدگل دارای سطح کشت 3500 هکتاری باغات پسته می باشد که نیمی از آن بارور می باشد.در این راستا جهت جلوگيري از آلودگي محصول پسته به قارچ آفلاتوكسين مطالبی ارائه شد که مختصر آن به شرح ذیل میباشد: الف – رعايت موارد هنگام احداث باغ - استفاده از ارقام مقاوم و دير شكاف - رعايت فاصله كاشت درختان ( تراكم ) ب – رعايت موارد در هنگام داشت : - اصلاح روشهاي آبياري در باغات - تغذيه به موقع و عدم مصرف كودهاي دامي بصورت پخش سطحي و مصرف كودهاي دامي بصورت چالكود و نوار كود و زير خاك كردن كودهاي حيواني خصوصاً كودهاي مرغي - هرس صحيح ( حذف شاخه هائي كه با زمين تماس دارند ) - مبارزه به موقع با علفهاي هرز ، آفات و بيماريها پ – رعايت موارد در هنگام برداشت : - برداشت به موقع ( زمانيكه 70% دانه هاي هر خوشه رسيده و پوست آنها به آساني جدا مي شود ) - استفاده از چادرهاي دو رنگ ( هميشه يك رنگ بر روي زمين و رنگ ديگر محصول بر روي آن ) - از مخلوط كردن پسته هاي ريخته شده روي زمين با پسته هاي برداشت شده از درخت خودداري شود . - مقدار برداشت روزانه متناسب با ظرفيت فرآوري باشد . - براي حمل پسته هاي برداشت شده از تريلر سقف دار استفاده شود - رعايت نكات بهداشتي فردي و محيط كار د- رعايت موارد در هنگام فرآوري : - ماشين آلات عمل آوري پسته در محوطه هاي سر پوشيده نصب شوند - پسته هاي حمل شده در محل مناسب و تميز جهت پوست گيري تخليه شوند - دستگاههاي فرآوري پسته همه روزه شستشو و خشك شوند . - براي شستشوي پسته از آب تميز استفاده شود و آب استفاده شده مجدداً استفاده نگردد . - از مخلوط كردن پسته هاي روآبي و زير آبي خودداري گردد . - از انباشتن پسته هاي پوست گيري شده اي كه هنوز مرطوب هستند خودداري گردد . - ضايعات حاصله از فرآوري پسته بلافاصله از محيط ترمينال خارج گردد . ج – رعايت موارد در هنگام انبارداري - انتقال محصول به داخل انبار در ساعات خنك روز انجام گردد . - مشخصات پسته هاي وارد شده به انبار در يك دفتر ثبت گردد - انبار بايد نسبت به حرارت و رطوبت عايق باشد - دما و رطوبت انبار بايد حتي الامكان پائين باشد و با دستگاههاي خود كار كنترل شود - دماي تمام محوطه يكسان باشد تا از تجمع رطوبت روي محصول جلوگيري شود - سقف و كف ديوارهاي انبار بايد بدون شكاف بوده تا زمينه ايجاد آلودگي كاهش يابد
استفاده از اين خبر بدون ذكر منبع ممنوع است
نظرات شما
افزودن نظر شما
ارسال نظر
بازگشت
پنج شنبه 06 اردیبهشت ماه 1403
ورود |عضويت
  كاربران حاضر در سایت
كاربران فعال بازديد كنندگان فعال :
Visitors بازديد ها: 186
Members اعضاء: 0
مجموع كاربران مجموع: 186

بازديد ها بازديد ها :  
Visitors بازديد هاي كل: 2650919
Visitors بازديد هاي امروز: 870
Visitors بازديد هاي ديروز: 1546

فعال در اين زمان كاربران فعال:
Copyright (c) 1403/02/06 پرتال مدیریت جهاد کشاورزی آران و بیدگل
پرتال سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان
Ariana Informatics Group - گروه داده ورزي آريانا